juni 9, 2023

Tentoonstelling Do We Care? Vanaf 24 juni is Medifoor te zien in Kasteel het Nijenhuis

Welke vormen kan zorg aannemen? Hoe ontstaat zorg? Dat onderzoeken en tonen verschillende makers die aan de Hogeschool Utrecht verbonden zijn of zijn geweest in de tentoonstelling Do We Care. Zo ook ‘onze’ Albert Hennipman, die onvermoeibaar bouwt aan Medifoor én aan andere mooie projecten. Hij is een van de 24 makers die in samenwerking met andere alumni en verschillende disciplines projecten hebben uitgewerkt. Deze zomer en nazomer kun je de expo in Kasteel het Nijenhuis bekijken. 

Ook Medifoor is onderdeel van de tentoonstelling Do We Care, de derde tentoonstelling die Museum de Fundatie en de Hogeschool van de Kunsten Utrecht met elkaar maken. Kom kijken en met ons meedenken over nieuwe mediforen. Welke metaforen zou jij inzetten om medische informatie creatiever en begrijpelijker te maken? Is dat belangrijk voor de zorg?

Waar: Kasteel het Nijenhuis (Heino / Wijhe)
Wanneer: van 24 juni tot en met 8 oktober 2023

“Do We Care? toont langs drie thema’s – taking care, bodycare en healthcare – verhalen die onze caring society bevragen en laat zien hoe nieuwe makers tot nieuwe beelden en uitspraken komen. Met films, mode, installaties, textiel, performances en sculptuur houden deze makers ons een spiegel van de tijd voor”

Opbouw van de tentoonstelling
Denk mee; kunnen spullen ons inspireren tot nieuwe mediforen?