Terug

Longontsteking Luchtfilter verstopt

Meer informatie
Je longen zorgen dat je lichaam zuurstof krijgt. Maar bij een longontsteking gaat dat niet goed. De vertakkingen van de luchtwegen (bronchiën) en longblaasjes in de longen zwellen op en maken veel slijm. Hierdoor kan je lichaam de zuurstof uit de ingeademde lucht minder goed opnemen. Je wordt benauwd en moet veel hoesten. Ziekmakers zoals bacteriën, virussen of schimmels kunnen een longontsteking veroorzaken. Medicijnen helpen om de ontsteking over te laten gaan.
1.

Joyce is ziek en heeft koorts. Ze heeft een longontsteking: ze moet flink hoesten en ademt moeilijk.

2.

De longen werken als luchtfilters. Ze zorgen dat je lucht inademt en zuurstof je lichaam in komt. Maar bij Joyce zijn de luchtfilters ontstoken en verstopt geraakt door zwelling en slijm. Hierdoor hoest Joyce en is ze benauwd.

3.

Gelukkig heeft Joyce opruimers (afweercellen) in haar longen die haar beter kunnen maken. Ze proberen de luchtfilters weer schoon te krijgen. Maar het lukt nog niet goed.

4.

Daarom wordt er extra hulp ingeroepen. Joyce krijgt medicijnen. Met de hulp van medicijnen kunnen de afweercellen van Joyce hun werk beter doen.

5.

De luchtfilters worden goed schoon. Doordat de longen van Joyce niet meer ontstoken zijn, krijgt haar lichaam genoeg zuurstof.

6.

Joyce is helemaal beter en ze kan weer goed ademen. 

Getekend door
Timon Vader