Meer informatie
Met ADHD heb je vaak moeite je aandacht ergens bij te houden en je kunt heel erg druk (hyperactief) zijn. De afkorting ADHD staat voor het Engelse Attention Deficit and Hyperactivity Disorder. De hersenen van mensen met ADHD reageren anders op prikkels. Zoals gebeurtenissen van buitenaf, maar ook op de eigen stemming of impulsen. Hierdoor kunnen zij snel afgeleid zijn en dingen doen zonder erbij na te denken. Of juist dingen niet doen, zoals huiswerk of een klus afmaken. Dit kan lastig zijn in het dagelijks leven. Medicijnen helpen om de hersenen wat minder snel te laten reageren. Daarnaast kan een coach of begeleider helpen om meer grip te krijgen in het leven.
1.

Mitch heeft ADHD. Dat merk je aan zijn drukke en impulsieve gedrag. Hij springt van de hak op de tak als hij een verhaal vertelt en hij is snel afgeleid in de klas. Het lukt Mitch niet goed om zijn schoolwerk af te maken.

2.

Mitch heeft zelf het gevoel dat zijn hoofd erg vol zit. Alsof er heel veel verkeer is dat door elkaar rijdt. Waardoor de verkeersregelaar het niet meer kan overzien. 

Het wordt een chaos op de weg.

3.

Mitch krijgt medicijnen van de dokter om de gevolgen van zijn ADHD minder te maken. 

Ook gaat hij regelmatig naar zijn gedragscoach. Die leert hem hoe hij goed kan omgaan met ADHD.

4.

Door de medicijnen en coaching voelt het rustiger in het hoofd van Mitch. De verkeersregelaar heeft weer overzicht, en laat het verkeer rustig voorbij gaan.

Getekend door
Tonke Koppelaar